друкувати


Близько 13 тисяч компаній постачають продукцію на ринок ЄС

28 грудня 2017, 16:20

Вже майже 13 тисяч українських компаній постачають свою продукцію на ринок Європейського Союзу. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська в інтерв'ю «Європейській правді».

Нагадаємо, що раніше повідомлялося чого чекати українському агробізнесу в новому році.

За словами торгового представника, у 2016 році було невелике зростання українського експорту, однак вже за 10 місяців 2017 року – темпи зростання склали 30,3%.

Микольська розповіла, що у нас фактично постійно відбувається збільшення нашого кошика товарів, які ми постачаємо на ринок ЄС. На даний момент Україна розглядається як другий постачальник вершкового масла до ЄС, це величезне досягнення, особливо зважаючи на скепсис, який був в Україні щодо неготовності української молочної галузі виробляти продукцію європейської якості.

І те, що ми бачимо, що у нас фактично у кожного в певний період часу додаються нові підприємства з молочної галузі, які отримують сертифікацію для експорту в ЄС, говорить про те, що навіть така складна галузь, як виробництво молочних продуктів, має перспективи», ‒ зазначила вона.

І додала, що другий важливий момент – у нашій торгівлі з ЄС збільшився не тільки експорт у грошовому виразі, але й експорт у фізичних величинах.

І третє – збільшення кількості українських компаній, які постачають продукцію на ринок ЄС. Наразі такі постачання проводять майже 13 тисяч українських компаній, це на 40% більше, ніж на момент старту дії ЗВТ. Це свідчить про те, що все більше українських компаній відкривають для себе ринок ЄС», ‒ підсумувала Наталія Микольська.