друкувати


Індія підвищила імпортне мито на нут і сочевицю

26 грудня 2017, 07:16

Уряд Індії затвердив підвищення до 30% митних зборів на імпорт в країну нуту й сочевиці. Про це повідомляє The Western Producer.

Нагадаємо, що Індія встановила вимоги до експорту українських яблук.

Збільшення мита на зазначені зернобобові було прийнято з метою підтримки вітчизняних виробників у зв'язку з очікуваним у 2018 році істотним зростанням виробництва в Індії нуту і сочевиці.

Зазначається, що практично відразу після офіційної заяви уряду про прийняте рішення, внутрішні ціни на сочевицю в Індії виросли приблизно на 4%.

За прогнозами експертів, підвищення мита ще більш знизить експортний потенціал Канади, яка є найбільшим постачальником зернобобових до Індії. Так, за даними Канадської комісії по зерну, за перші 3 місяці поточного МР Канада експортувала лише 57,4 тис. т сочевиці, що майже утричі нижче за показники аналогічного періоду попереднього сезону (170 тис. т), тоді як відвантаження канадського нуту в поточному сезоні не здійснювалися взагалі.

Довідково: у листопаді 2017 р Індія також підвищила митну імпортне мито на горох до 50%. В результаті поставки бобових з України істотно скоротилися.