друкувати


Українське ягідництво вирізняється динамічним розвитком

23 грудня 2017, 11:55

Ягідний сегмент називають найбільш динамічним на ринку. Про це повідомляють учасники міжнародної конференції «Технології та Інновації: ягідництво й переробка», котра відбулася 14–15 грудня у Львові, йдеться у прес-релізі організаторів конференції. 

Основними чотирма ягідними культурами в Україні є суниця садова, малина, чорна смородина й лохина. Стрімко завойовують популярність і нішеві культури — жимолость, червона смородина й ожина. По кожній із цих культур у контексті підсумків сезону 2017 р. учасники конференції отримали вичерпну інформацію.

Крім того, учасники конференції одноголосно зазначають, що попит на саджанці та допоміжні матеріали для вирощування ягід зростає надзвичайно швидко. За їхніми оцінками, лише за цей рік продажі саджанців ягідних культур зросли приблизно на 30%. Присутні на конференції фахівці стверджують: те, що в Україні вже сьогодні спостерігається справжній ягідний бум, не викликає жодних сумнівів.

Ягідний сегмент в Україні розвивається надзвичайно динамічно. Основне завдання українських ягідників наразі — це максимальна консолідація, обмін знаннями й досвідом та кооперація. Вона необхідна щоби разом формувати більші товарні партії та запроваджувати інноваційні технології, які допоможуть зробити виробництво ще ефективнішим», — зазначив  експерт з ягідництва Джеремі Дарбі (Великобританія).