друкувати


Гройсман ініціював перевірку роботи Омеляна

21 грудня 2017, 10:11

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман призначив службове розслідування щодо причин затримки із наказом про дерегуляцію у формуванні тарифів на залізничні вагони в Міністерстві інфраструктури. Про це він заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що в Україні прогнозується подальше підвищення залізничних тарифів.

«Я даю доручення провести офіційне службове розслідування щодо цього наказу міністерства, бо це величезне гальмо на розвитку української залізниці», — сказав прем’єр і додав, що дає на розслідування 10 днів.

Крім того, Гройсман висловив обурення тим фактом, що протягом півтора року міністр інфраструктури Володимир Омелян не міг підписати цей наказ.

Глава міністерства пояснив затримку тим, що документ проходив узгодження багатьох міністерств і відомств, зокрема, Мінекономрозвитку, Мін'юсту, Держрегуляторної служби. Проте їхні голови і віце-прем'єр Володимир Кістіон заявили, що не перешкоджали проходженню документа.

За словами Омеляна, зараз наказ вже направлений на реєстрацію в Мін'юст. Міністр юстиції Павло Петренко підтвердив, що отримав документ тиждень тому й пообіцяв у відведений 15-денний термін зареєструвати його.

Народний депутат, виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку України Анатолій Гіршфельд пояснив, що прийняття наказу про дерегуляцію вагонної складової дозволить «Укрзалізниці» встановлювати ринкові тарифи, прибрати корупційну складову, створити стимули будувати вантажні вагони приватним перевізникам. За словами Гройсмана, тариф за користування вагонами «Укрзалізниці» складає близько 90 грн, тоді як приватними — близько 800 грн.