друкувати


«Укрзалізниця» через корупцію щороку втрачає 15 млрд грн

20 грудня 2017, 16:13

ПАТ «Укрзалізниця» через корупцію щороку втрачає щонайменше 15 млрд грн. Про це повідомив голова Міністерства інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Нагадаємо, що американський гігант оновлюватиме «Укрзалізницю».

Міністр зазначив, що за гроші, які щорічно крадуть із бюджету компанії, можна побудувати швидкісний шлях між Одесою та Києвом, залізничну євроколію між Києвом і Львовом.

Він наголосив, що за умови, якщо коштів не буде, за два роки Україна отримає абсолютно новий транспортний коридор, який об'єднає з Європою. На третій рік за цю суму можна оновити рухомий склад на сучасний.

Довідково: В «Укрзалізниці» розповіли, скільки необхідно коштів на будівництво та де повинна пролягти європейська колія в Польщу. В останні місяці неодноразово заявлялося про проект будівництва залізниці з вузькою колією європейського стандарту 1435 мм у напрямку Львів — Рава-Руська — Варшава.

Загальна вартість основних робіт з розвитку залізничної інфраструктури по будівництву суміщеної колії на ділянці Рава-Руська — Львів до залізничної станції Брюховичі, за попередніми оцінками, становить 50 млн євро. Ця сума не враховує коштів на розробку проектно-кошторисної документації та інші види робіт, зумовлені специфікою функціонування залізничної галузі», — розповіли в УЗ.