друкувати


Президента просять підтримати скасування відшкодування ПДВ при експорті олійної сировини

19 грудня 2017, 09:17

Олійно-жирові підприємства звернулися до Президента України з проханням підтримати зміни до Податкового кодексу, спрямовані на більш повне забезпечення олійною сировиною українських переробних підприємств і збільшення виробництва в Україні та експорту продукції з більш високою доданою вартістю. Про це йдеться у листі-зверненні до Президента України, яке є в розпорядженні AgroPolit.com.

«Запропоновані зміни до Податкового кодексу у жодному разі не є грубим порушенням зобов'язань, взятих Україною під час вступу до СОТ і при підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Це питання, яке вирішується всередині країни», — йдеться у повідомленні.

У зверненні наголошується, що зміни до Податкового кодексу відповідають основним напрямам розвитку країни, якими уряд України визначив зміну структури економіки й перехід від сировинного принципу економіки до створення конкурентного продукту з більш високою доданою вартістю всередині країни.

Звернення підписали близько 20 олійних підприємств, зокрема найбільші виробники-лідери галузі — «Вінницький МЖК», «Оптимус Агро», компанія «Евері», Allseeds Black Sea, «Кіровоградолія», «Пологівський ОЕЗ», «Дельта Вілмар СНД», «МЕЗ Градоліт», «Мелітопольський ОЕЗ» тощо, а також галузевий інститут УкрНІІмЖ НААН.

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.