друкувати


Прем'єр-міністр розповів про зміни системи держконтролю

18 грудня 2017, 16:23

Потрібно змінювати систему, систему державного контролю, нагляду, регуляції, які створять нормальні умови ведення бізнесу в країні. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua.

«Нам потрібно приймати не поодинокі рішення, а змінювати систему, систему державного контролю, нагляду, регуляції, які створять, зокрема, нормальні умови ведення бізнесу в країні», — наголосив Гройсман.

За його словами, у 2016 році завдяки дерегуляції було скасовано 367 нормативних актів.

Десятиріччями в країні триває безпрограшна лотерея для чиновників, які здійснюють нагляд від імені держави. На будь-яке підприємство можуть прийти і, як за СРСР, знайти привід, щоб заблокувти роботу або виписати штраф, а потім вимагати хабара. Це є неприпустимим і має бути знищено. Зміна системи держнагляду дасть можливість позбутись елементу СРСР нагляду і контролю. Ми змінемо підхід щодо держнагляду ми не підтримуватимемо систему, яка діє сьогодні. Треба визначити критерії, яким має відповідати господарство. Мораторій на проведення перевірки зараз буде розумним», — сказав Гройсман.