друкувати


В Україні термін експлуатації більшості вагонів-зерновозів перевищує 25 років

18 грудня 2017, 09:34

У даний час термін експлуатації більше ніж 11 тис. вагонів-зерновозів становить 25—34 роки і ще 2 тис. — понад 35 років. Про це повідомив експерт українського логістичного ринку Сергій Кириленко, передає ІА «АПК-Інформ».

Він зазначив, що в цілому внаслідок старіння залізичного парку України спостерігається щорічне 10% скорочення перевезених обсягів, і нині цей показник не перевищує 2,9 млн. тонн на місяць, що особливо відчутно у піковий період сезону.

І це за зростаючих обсягів експорту сільгосппродукції з України і загальної потреби в 20—23 тис. хоперів на сьогоднішній день, згідно зі статистичними даними, загальний парк вагонів-зерновозів в Україні налічує близько 16 тис. од. При цьому понад 70% перебуває в розпорядженні державних підприємств», — уточнив Кириленко.

За словами експерта, на сьогоднішній день логістика України тримається на приватному парку, і якщо в найближчі кілька років не вирішаться проблеми з дефіцитом хоперів шляхом будівництва, покупки або оренди вагонів-зерновозів, то ситуація може стати дуже плачевною.