друкувати


Аграрії вийшли на протест по всій Україні

18 грудня 2017, 09:15

Українські аграрії вийшли на попереджувальний мітинг за скасування 180 правки до Податкового кодексу України щодо відміни відшкодування експортного ПДВ на зернові та технічні культури. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що уряд схвалив скасування відшкодування експортного ПДВ. Народний депутат від «Самопомічі» Іван Мірошніченко розповів: такі нововведення призведуть до втрати товаровиробникими 10 млрд грн щорічно. Крім цього він розробив законопроект, яким планується скасувати прийняті правки та повернути відшкодування. Законопроект подадуть на розгляд Уряду 19 грудня.

За словами Дениса Марчука, аграрії блокують дороги на знак попереджувального протесту. Дороги заблоковані з 8-ї ранку в напрямку:
м. Умань (Черкаська обл) — пост ДПС
м. Корець (Рівненська обл) — пост ДПС
с. Прибузьке (Хмельницька обл) — колишній пост ДПС.


Попереджувальне перекриття триватиме кілька годин. В Умані зібралося вже понад 50 одиниць техніки! Загалом, біля 1000 українських аграріїв перекрили автомагістралі країни, в Черкаській, Рівненській та Хмельницькій областях, а на дороги виїхало близько 200 одиниць техніки.