друкувати


З'явилася мобільна програма перевірки легальності ялинок

17 грудня 2017, 08:56

З метою перевірки легальності походження новорічної красуні державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів розробило програмне забезпечення для Android, за допомогою якого Ви зможете познайомитися зі своєю ялинкою, її походженням. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства. 

Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки (або бирки), яка прикріплена до ялинки, у мобільний додаток на телефоні. Самоклейні етикетки (бирки) містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Також можна перевірити легальність ялинки на сайті. У випадку, якщо інформація відсутня –— це може свідчити про сумнівне походження ялинки. 

Окрім того, нагадуємо, що Держлісагентство вживає заходів для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:

- на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;

- щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом у загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок;

- є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.