друкувати


ДПЗКУ може позбутися кредиту перед Китаєм

16 грудня 2017, 09:18

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) — національний оператор українського зернового ринку веде переговори з китайськими партнерами. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, що ДПЗКУ планує проавансувати аграріїв на 1,5 млрд грн.

За інформацією прес-служби копорації, протягом минулого тижня ДПЗКУ провела низку важливих зустрічей з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС) та з представниками Ексімбанку Китаю щодо подальших перспективних напрямків співробітництва.

За інформацією першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, наразі тривають консультації: як міжвідомчі, на рівні українсьго уряду, так і з нашими китайськими партнерами.

Обговорюється варіант дострокового повернення частини кредиту, перегляд ставок за користування кредитом у бік пониження та реструктуризація залишку боргу. В цьому ми маємо підтримку міжурядової українсько-китайської комісії, засідання якої відбулося в грудні», — повідомив Мартинюк.

Китайські партнери, у свою чергу, високо оцінили роботу керівництва держкорпорації та загалом профільного Міністерства й запевнили у подальшій активній співпраці з Україною, відзначивши її важливу роль як аграрного гравця в Європі та світі.