друкувати


МВФ у роздумах над наступним траншем для України

15 грудня 2017, 09:23

Наразі у порядку денному приїзд місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) до Києва в рамках четвертого перегляду програми співпраці з Україною відсутній. Про це повідомив офіційний представник МВФ Вільям Мюррей (William Murray), передає Інтерфакс-Україна.

«У нас поки що не заплановано прибуття місії. Ми з Україною ще повинні вирішити низку питань для завершення чергового перегляду», — сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Раніше, в цей день, в.о. голови Національного банку України (НБУ) Яків Смолій повідомив, що прибуття місії МВФ можливе у січні 2018 року, а виділення чергового траншу кредиту за програмою EFF — у другому кварталі майбутнього року.

Заступник голови НБУ Олег Чурій повідомив, що у 2018 році очікується надходження двох траншів МВФ на загальну суму $3—3,5 млрд.

У рамках четвертого перегляду, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, МВФ ще продовжує вивчати ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Крім цього, Україні ще необхідно прийняти законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати процес приватизації держпідприємств, щоб він був прозорим і ґрунтувався на ринкових механізмах, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.