друкувати


Депутати наполягають на розгляді законопроекту про безпечність кормів

14 грудня 2017, 17:33

Сьогодні народні депутати направили спільного листа, до голови Верховної Ради України Андрія Парубія та голів депутатських фракцій і груп, з проханням про включення до розкладу пленарних засідань ВРУ з 19 по 22 грудня 2017 року законопроекту №2845 «Про безпечність та гігієну кормів» для його розгляду у другому читанні. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин у ВР Олександр Бакуменко.

За його словами, зазначений законопроект спрямований на виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань за Угодою про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншого.

Прийняття вказаного законопроекту в цілому має стати надзвичайно важливим кроком у напрямку практичної реалізації положень Угоди про асоціацію у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. Водночас це дозволить не лише гармонізувати національне законодавство України з відповідними вимогами законодавства ЄС, а й дасть змогу суттєво покращити безпечність харчових продуктів тваринного походження в Україні та сприятиме розширенню їх експорту на європейські та світові ринки», — наголошує він.