друкувати


Один із банків отримав €50 млн для кредитування малого і середнього бізнесу

14 грудня 2017, 08:19

Державний банк «Ощадбанк» підписав з Європейським інвестиційним банком і Європейським інвестиційним фондом договір гарантії на 50 млн євро для надання кредитів малому і середньому бізнесу в Україні. Про це повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, що в Україні з’явиться фонд кредитування фермерів.

Як зазначив присутній на церемонії підписання голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, угоду підписано в рамках ініціативи EU4Business, націленої на поліпшення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування.

«Ми націлені підтримувати економічне зростання і створювати нові робочі місця. Всі основні гравці економічного ринку, включаючи «Ощадбанк», можуть розраховувати на підтримку Європейського Союзу», — запевнив Мінгареллі.

Голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний зазначив, що банк активно розширює роботу з європейськими фінансовими інститутами, і ця угода не є останньою.

Що це означає для українських підприємців? Кредити стають доступнішими. Що означає цей сигнал від Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, Європейського інвестиційного фонду? Ми вас підтримуємо. Це принципово важливий сигнал», — підсумував Андрій Пишний.