друкувати


Ми не братимемо і не відноситимемо українську продукцію на ринок ЄС — Томбінський

29 березня 2016, 14:29

Україна має якнайшвидше реформувати Держпродспоживслужбу. Про це під час форуму CapturingNewMarkets 2016 в Києві, організованого Kyiv Post, повідомив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

«Ми намагалися зайти в українські регіони, подивитися на роботу галузевих асоціації та торгово-промислових палат, тобто знайти різні шляхи просування малого та середнього бізнесу на європейський ринок», — говорить він. Втім, це «допоміжні дії». Головне завдання за Україною.

На думку Томбінського, Україні потрібно посилити процедуру контролю та безпечності виробництва продукції.

«Щоб виходити на європейський ринок потрібно гарантувати якість і безпечність продукції, не досить лише сказати, що у нас гарний продукт. Треба створити надійну систему контролю. І зробити має це Україна та її виробники. Ми не братимемо і не відноситимем українську продукцію на ринок ЄС. Це ваша відповідальність», — підсумував посол.

Нагадаємо, що в Україні й досі не запрацювала Держпродспоживслужба. Як раніше повідомляв у інтерв’ю AgroPolit.com голова відомства Володимир Лапа, Держпродспоживслужба мала запрацювати ще 20 березня.

AgroPolit.com