друкувати


Агрофірмі з французькими інвестиціями повернули землю

13 грудня 2017, 15:18

Антирейдерська комісія скасувала протиправну реєстрацію й повернула підприємству з французькими інвестиціями «Агрофірма «Лідер» (Дніпропетровська область) право оренди на 105 га землі. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Сукманова, передає Kurkul.com.

Нагадаємо, що рейдери на Херсонщині погрожують розстріляти селян.

За інформацією Сукманової, наприкінці жовтня «Агрофірма «Лідер» звернулася до Комісії зі скаргою про повернення права на оренду 25 земельних ділянок площею 105 га, які підприємство обробляло на підставі укладених із власниками землі договорів.

Розглянувши скаргу, комісія з’ясувала, що реєстраторами було порушено порядок вчинення реєстраційних дій за припинення оренди для «Агрофірми «Лідер». Тому скаргу підприємства було задоволено, а порушені права — відновлено.

За вчинені порушення Мін’юст на півроку відключив від доступу до державного реєстру речових прав на нерухоме майно чотирьох держреєстраторів.

Переконана, що ця справа повинна стати черговим доказом того, що державні інститути готові оперативно реагувати на порушення прав бізнесу й відновлювати справедливість. І це стосується не лише вітчизняних підприємств, а й підприємств з іноземними інвестиціями. Кожен бізнесмен, який вкладає гроші в українську економіку, повинен бути впевнений, що його права надійно захищені», — підсумувала Олена Сукманова.