друкувати


Кубів наполягає на утриманні СОТ від нових торговельних обмежень

13 грудня 2017, 10:23

Перший віце-прем'єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів закликав членів СОТ утримуватися від застосування нових торговельних обмежень. Про це він сказав під час виступу на пленарній сесії Конференції міністрів СОТ у Буенос-Айресі (Аргентина), передає Укрінформ.

Він також звернув увагу на те, що правила СОТ є додатковим стимулом для впровадження внутрішніх реформ.

 

Так, приєднавшись у 2016 році до Угоди СОТ про державні закупівлі, Україна запровадила сучасну систему прозорих електронних державних закупівель ProZorro та ініціювала започаткування пілотного проекту зі створення міжнародного порталу в рамках ініціативи Prozorro GoGlobal», — додав віце-прем'єр.

Він зауважив, що, ратифікувавши в 2015 році Угоду СОТ про спрощення процедур торгівлі, уряд України вживає заходів, спрямованих на дерегуляцію зовнішньоторговельної діяльності, створення ефективного «єдиного вікна», покращення бізнес-клімату.

За його словами, Україна залишається палким прихильником багатосторонньої торговельної системи і підтримує зусилля членів щодо вдосконалення нинішніх правил торгівлі та створення нових.

Україна вважає, що украй важливим є вдосконалення дисциплін щодо внутрішньої підтримки у сфері сільського господарства та запобігання застосуванню заходів, які спотворюють торгівлю. Розбіжності у підходах до вирішення окремих питань, безумовно, є викликом для нашої спільноти, проте члени неодноразово демонстрували свою здатність знаходити взаємоприйнятні рішення і досягати поставлених цілей для розвитку світової торгівлі», — додав Кубів.

Віце-прем'єр сподівається, що подальша лібералізація торгівлі та вдосконалення правил і дисциплін забезпечать поступове вирівнювання зобов'язань між членами, які заснували СОТ, та членами, які приєдналися до організації згідно зі статтею XII Угоди про СОТ.