друкувати


Бюджет і Податковий Кодекс несуть стагнацію і падіння економіки — Козаченко

25 січня 2016, 12:00

Ні у бюджеті, ні у Податковому кодексі (ПК) немає «запобіжників» подальшого економічного обвалу, як і стимулів економічного зростання. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів народний депутат, голова Міжфракційного депутатського аграрного об’єднання, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Він підкреслив, що найголовніша проблема - це відсутність — відсутність у бізнесу довіри до дій уряду і його спроможності та готовності реально здійснювати реформи. Саме тому бізнес не хоче погоджуватись на подальше «закручування гайок» у ПК, демонструючи акції непокори.

"Якщо Президент України підпише бюджет на 2016 рік, то 25—26 січня аграрії продовжать страйк до моменту, поки їх почують. Уряд має подумати і запустити ряд стратегічних масштабних проектів, які б дали імпульс багатьом галузям економіки", - повідомив депутат. 

Козаченко бачить два варіанти вирішення податкового питання. Перший - повне повернення до колишньої системи сплати ПДВ. Другий - застосовувати податок на «нерозподілений прибуток» та зберегти пільги по ПДВ, що буде стимулом для АПК. 

Якщо підприємство направляє 100% прибутку на розвиток бізнесу, то воно не платить жодних податків. Це успішний досвід прибалтійських країн. Він придатний для всіх галузей, але починати треба з аграрної", - сказав народний депутат.

AgroPolit.com