друкувати


Аграрний держсекретар Владислав Андронов «віджимає» держпідприємство з понад 20 тис. га землі?

11 грудня 2017, 11:39

Працівники ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» заявляють про умисне перешкоджання їхній роботі керівництвом Мінагрополітики і навіть побоюються штучної «смерті» підприємства. Про це пише AgroPolit.com у своєму матеріалі «Історія одного ДП, або Чи «доводить до ручки» Мінагрополітики Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу?».

До редакції AgroPolit.com звернулися працівники цього ДП із проханням допомогти розібратися у ситуації.

 

 

Причина такого нездорового інтересу до ДП, на думку людей, — земельний банк у 20 тис. га. Негаразди на підприємстві розпочалися після арешту 21 вересня 2017 року СБУ та Генеральною прокуратурою генерального директора ДП і двох його заступників. Підстава затримання — отримання ними хабара в розмірі $10 тис. Відтоді, твердять люди, підприємство до початку листопада працювало без керівництва, у нього наростали борги й усі фінансові операції (виплата боргів, оплата за надані послуги, виплата заробітних плат тощо) фактично призупинилися. Працівники кілька разів зверталися до держсекретаря Мінагрополітики Владислава Андронова, який опікується цим підприємством, із проханням призначити керівника, але відповіді та допомоги так і не дочекалися», — пише видання.

Лише після втручання AgroPolit.com і направлення запитів у той же день Мінагрополітики таки призначило керівника, але працівники Центру вважають, що «він не зацікавлений у розвитку ДП, яке намагаються штучно увігнати в борги чи приватизувати, щоб віддати його активи чи землю в оренду людям з оточення державного секретаря Міністерства аграрної політики та продовольства Владислава Андронова».

Про те, як підприємство намагаються «довести до ручки» і яких трьох сценаріїв розвалу ДП побоюються люди — читайте далі у журналістському розслідуванні.