друкувати


Орендарі можуть отримувати повідомлення в разі зазіхання на їхні землі

10 грудня 2017, 12:27

Послуга sms-«маяк» відтепер доступна не лише для власників земельних ділянок, а й для всіх орендарів паїв на майнові права. Про це повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька під час брифінгу, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Мін’юст презентував нову систему, яка унеможливлює рейдерство. Згідно з нею, державна реєстрація договорів оренди відтепер доступна он-лайн.

Раніше послуга була доступна лише для немайнових прав. Заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова повідомляла в ексклюзивному інтерв’ю про те, що послуга надається через компанію «Ліга Закон».

За щомісячну абонплату (для фізособи — 34 грн, для юридичної — 300) можна на свій телефон отримувати інформацію про початок реєстраційної дії з вашим майном.

Під час брифінгу Наталія Бернацька повідомила про те, що відтепер послуга поширена й на майнові права.

Смс-послуга «Маяк» інформуватиме орендаря про початок реєстраційних дій щодо його земельної ділянки. Так, можна отримати смс про початок перереєстрації права оренди. Раніше це було доступно лише для власників земельних ділянок, а сьогодні вже і для орендарів», — підсумувала Наталія Бернацька.