друкувати


Вилучено велику партію бурштину в Рівненській області

10 грудня 2017, 11:11

На Рівненщині прокуратура спільно з поліцією вилучили велику партію бурштину орієнтовною вартістю 6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.
                                     
За результатом проведених спільних заходів працівників прокуратури Рівненської області, Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області 07 грудня 2017 року виявлено та ліквідовано діяльність чергового підпільного цеху з обробки «сонячного» каміння та вилучено майже 600 кг обробленого і необробленого бурштину орієнтовною вартістю 6 млн грн, а також спеціальне обладнання для його обробки.

Зазначені слідчі дії проведено у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст. 240, ст. 294, ст. 342, ст. 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У кримінальному провадженні, процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура Рівненської області, тривають слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до незаконних оборудок із бурштином.