друкувати


Реформу децентралізації названо однією з найуспішніших

8 грудня 2017, 15:28

Сьогодні реформа децентралізації є однією із найефективніших та найуспішніших. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час відкриття виставки «Обличчя нових громад», яка присвячена Дню місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що збитки бюджету від передачі держземель до ОТГ складуть від $280 млн.

За словами Геращенко, Україна продовжує ознайомлюватися з найкращим досвідом Польщі, Франції та Німеччини у цій сфері задля імплементації найкращих практик місцевого самоврядування в Україні.

Перший віце-спікер зауважила, що сьогодні посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку об’єднаних територіальних громад важливо як для центральної частини України, так і для звільнених територій на сході, у Донецькій та Луганській областях.

Вже сьогодні ми можемо спостерігати ефективність реформи децентралізації. Саме завдяки передачі повноважень і фінансів на місця громади отримали можливість самостійно ухвалювати рішення та відповідати за їхню реалізацію», — розповіла Геращенко.

Директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Сюзан Фріц під час свого виступу запевнила, що міжнародна організація USAID продовжить співпрацювати з громадами в Україні задля вдосконалення механізму стратегічного планування, якості надання послуг та інших можливостей у напрямку посиленого місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку громад.