друкувати


Бюджет-2018 — проголосували в цілому

7 грудня 2017, 23:28

Бюджет-2018 — проголосували в цілому 271 голосом. Нагадаємо, нещодавно Міністерство фінансів України (Мінфін) таки перекроїло  аграрну частину бюджету на наступний рік. Так, 2 млрд забрали із програми прямих дотацій і розподілили між іншими програмами, зокрема, на компенсації вартості об’єктів тваринництва, зданих у експлуатацію.

Читати до теми: Бюджет-2018 — (не)заперечний?

Загалом же уряд заклав на фінансову підтримку агросектору в 2018 році 6,3 млрд грн, із них 2 млрд грн — на бюджетні дотації, 1 млрд грн — на підтримку фермерства, ще 2,3 млрд — на програми тваринництва, майже 1 млрд грн — на здешевлення вітчизняної сільгосптехніки.18 народних депутатів  запропонували низку правок до проекту бюджету з двома джерелами для додаткового виділення 2 млрд грн сектору, щоб довести загальну суму підтримки АПК до 8,3 млрд грн (за рахунок демонополізації спиртової галузі та детінізації використання земель сільгоспризначення по країні). Однак уряд не врахував жодну з пропозицій.

Із загальних цифр бюджету варто відзначтити наступні: витрати бюджету до другого читання виросли на 41 млрд грн (тобто, майже на 1,5%) та збільшення зборів від податку на прибуток з 80 до 90 млрд грн (на 10 млрд грн). На надання пільг та субсидій населенню для оплати житлово-комунальних послуг — 15,9 млрд грн, а на потреби Державного фонду регіонального розвитку — 2,9 млрд грн.