друкувати


Депутати не будуть голосувати за бюджет без виділення коштів на лісову галузь

7 грудня 2017, 16:24

Депутати всіх фракцій із Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин не будуть голосувати за Бюджет-2018, якщо не буде вирішено питання виділення коштів для проблемних лісових зон східної та південної України. Про це повідомив заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин у ВР Олександр Бакуменко під час виїзного засідання Аграрного комітету, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що стратегію розвитку лісгоспів до 2020 року пропонують скасувати через великі ризики.

За словами Бакуменка, представники Аграрного Комітету подавали правки до Бюджету-2018 з проханням виділити близько 300 млн грн на ліси півдня України, але вони не були прийняті.

«Під час бюджетного процесу ми матимемо можливість говорити з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Ми будемо стояти на виділенні коштів і не будемо голосувати за бюджет, якщо не вирішиться питання грошей для сходу та півдня», — наголосив заступник голови Комітету.

І додав, що Аграрний комітет має бути зібраний у перші тижні січня 2018 року у Львові. Та водночас керівництво Державного агентства лісових ресурсів України, спільно з керівництвом лісгоспів та науковцями, має представити розроблену та доопрацьовану Стратегію розвитку лісової галузі, а також конкретні пропозиції.

Ми запросимо першого заступника Міністерства агрополітики (Максим Мартинюк. — Ред.), людину від Гройсмана (можливо, Степана Кубіва (міністр економічного розвитку і торгівлі України). І я хочу, щоб там цю Стратегію було чітко заслухано й затверджено. Має бути ясно видно: як ми бачимо реформування, розвиток на 10 років, що для цього робити. Щоб ми як народні депутати розуміли, за що нам воювати в 2018 році, які законопроекти запропоновані. Тоді буде професійна робота над Стратегією», — підсумував Олександр Бакуменко.