друкувати


Три фракції домовились сформувати нову коаліцію — Ляшко

29 березня 2016, 09:33

У вівторок відбудуться установчі збори коаліції. Три фракції домовилися сформувати нову коаліцію у Верховній Раді — БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина".

Про це після зустрічі голів фракцій і груп парламенту з президентом повідомив голова Радикальної партії Олег Ляшко, передає УНІАН.

"На завтра домовилися про те, що на 12 годину збирають збори нової коаліції. Формують коаліцію "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Батьківщина… підписуються під кандидатурою Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, і якщо домовляться вони, по складу уряду, очевидно, завтра після обіду і буде це проголосовано", — сказав він.

При цьому Ляшко зазначив, що його Радикальна партія не входитиме в коаліцію, оскільки пропозиції фракції не було враховано. Лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак підтвердив, що 29 березня проводяться установчі збори коаліції, де зголосилися фракції БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина".

За його словами, у вівторок головним голосуванням у Раді буде задоволення відставки Шокіна, а за призначення Гройсмана на посаду прем'єра будуть голосувати після узгодження коаліційної угоди.