друкувати


Лише четверта частина звернень до антирейдерських штабів стосується рейдерства

7 грудня 2017, 13:33

На «гарячу лінію» оперативних антирейдерських штабів надійшло 615 дзвінків, але лише 136 із них стосується рейдерства. Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час прес-конференції «Аграрні антирейдерські штаби. Про підсумки роботи інформує Мін’юст», повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Мін’юст запровадив технічний механізм, який унеможливить реєстрацію подвійних договорів оренди землі, а також презентував нову систему, яка унеможливлює рейдерство.

Заступник міністра також наголосила, що для отримання юридичної консультації не потрібно витрачати кошти. В центрах первісної допомоги кожен громадянин може отримати інформацію за своїм питанням.

Сукманова розповіла, що завдяки роботі штабів можна було запобігти десятку зіткнень на полях.

Ми побачили, що інколи це навіть не рейдерство, а корпоративні конфлікти, крадіжка врожаю та самовільне захоплення поля», — пояснила вона.

І додала, що новостворені штаби стали майданчиком взаємодії людей та правоохоронних органів.

Загалом же, найгарячішою точкою був випадок з «Нива-2010» Кіровоградської області. Після цього напруга пішла донизу. «Ниві» ми повернули 35%, решта на судовому розгляді. Але коли дивишся людям в очі, то довіра виникає досить швидко. За 3 місяці роботи штабів ми не лише зробили висновки, а й частково реалізували їх», — підсумувала Олена Сукманова.