друкувати


Названо суму відкату за отримання ПДВ

6 грудня 2017, 09:29

Непродуманість запровадженої державою автоматичної системи реєстрації податкових накладних потягла за собою нову корупційну схему: тепер певні особи за 2% від суми податкової накладної готові «допомогти» у її реєстрації. Про це повідомила голова Асоціації тваринників Ірина Паламар в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що трибуну Ради можуть заблокувати через проблеми з реєстрацією податкових накладних бізнесу.

В Асоціації тваринників вважають, що умисне блокування податкових накладних — це не просто знищення українського бізнесу, який наповнює бюджет країни, а й кримінальний злочин, який можна кваліфікувати за статтею 206 Кримінального кодексу України «Протидія законній господарській діяльності».

«Через непродуманість запровадженої державою автоматичної системи реєстрації податкових накладних підприємства змушені не просто стикатися із невиправданим блокуванням податкових накладних, а й нести серйозні фінансові збитки, втрачати контрагентів чи довіру перед ними», — коментує Паламар.

Тому, 5 грудня поточного року Асоціація тваринників України під головуванням Ірини Паламар направили пропозиції та зауваження до законопроектів №7240 та № 7115, які покликані внести зміни та вирішити проблему блокування накладних. Пропозиція направлена на ім’я народного депутат, голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Леоніда Козаченка.

На думку фахівців Асоціації, сучасні законопроекти не можуть вирішити проблему комплексно, тому в Асоціації пропонують свої правки. Із повним порівнянням законопроектів можна ознайомитися в детальному аналізі від Асоціації тваринників за посиланням.