друкувати


ДПЗКУ розширюватиме форвардну програму

5 грудня 2017, 18:24

4 грудня у Міністерстві аграрної політики та продовольства України під головуванням першого заступника міністра Максима Мартинюка відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо стратегії розвитку Державної продовольчої зернової корпорації України та поточного стану співпраці між ПАТ «ДПЗКУ» та партнерами із Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що в Україні почала роботу китайська комісія на чолі з першим віце-прем’єром Ма Каєм.

Участь у заході взяли представники Мінагрополітики, Мінфіну, Мінекономрозвитку та ПАТ «ДПЗКУ», які обговорили питання реалізації проекту поставок зернових до КНР і необхідні кроки для оптимізації використання кредитних коштів.

Загалом, у період з 1 січня по 28 листопада 2017 року на адресу ССЕС — стратегічного партнера ДПЗКУ в Китайській Народній Республіці відвантажено 0,808 млн тонн за контрактами 2016 та 2017 років (0,141 млн тонн пшениці та 0,667 млн тонн кукурудзи).

Державною продовольчою зерновою корпорацією України, починаючи з жовтня минулого року, здійснено дієві кроки з нормалізації двостороннього співробітництва і його подальшого розвитку на взаємовигідній умові. Зокрема, розпочато конструктивний діалог щодо двосторонньої торгівлі зерновими, китайська сторона суттєво збільшила активність у закупівлі українського збіжжя. Китайська компанія-партнер ССЕС завчасно погодила обсяги поставок зернових на 2018 календарний рік, підтримала перед Ексімбанком КНР звернення ПАТ «ДПЗКУ» щодо розширення форвардної програми тощо.