друкувати


Американський гігант оновлюватиме «Укрзалізницю»

6 грудня 2017, 08:25

Кабінет Міністрів України завершив переговори з американським гігантом GE Transportation і до кінця року буде підписано угоду про стратегічне партнерство щодо реалізації 7-річної програми оновлення рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» загальною вартістю близько 1 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося де й за скільки можуть прокласти євроколію з України в Польщу.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі керівництва компанії з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Радий, що ми фіналізували наші домовленості і домовляємося, що до кінця року всі документи мають бути узгоджені та підписані. Уряд сприятиме цьому процесу», — зазначив глава уряду.

Активна фаза переговорів щодо цього проекту тривала упродовж трьох останніх місяців і проводилася керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» за підтримки Офісу залучення інвестицій UkraineInvest. Сторони погодилися, що в рамках виконання всіх домовленостей локалізація (використання українських потужностей) зросте до 40%.

Зі свого боку, GE Transportation підтвердила готовність протягом усього проекту постачати в Україну технології, проводити навчання фахівців, а також опрацювати можливості доступу до кредитних ресурсів.

Виконання першої фази проекту передбачає постачання ПАТ «Укрзалізниці» вже у вересні наступного року 30 локомотивів, які будуть містити українські запчастини й обслуговуватися в Україні.

Це дозволить «Укрзалізниці» гарантувати вирішення питання дефіциту тяги вже до наступного пікового навантаження», — зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.