друкувати


Які українські продукти чекають у Китаї

5 грудня 2017, 17:32

Нещодавно Україна отримала «зелене світло» експорту до Китаю. Найбільше у Піднебесній чекають на продукти харчування та напої. Про це йдеться в спецпроекті AgroPolit.com «Між Заходом і Сходом: Яка роль України на Шовковому шляху».

Нагадаємо, що Китай інвестуватиме в 4 українські області, а метро з Жулян до Троєщини з’явиться за 5 років завдяки їхнім інвестиціям.

На думку виконавчого директора Партнерського фонду Грузії, лідера парламентської більшості «Грузинської мрії» Давіда Саганелідзе, продукція сільського господарства цікавить Китай, але не настільки, як це може здаватися.

Раніше я теж думав, чим годувати 1,3 мільярда населення. Та в них дуже розвинене сільське господарство, виробництво за новітніми технологіями», — розповів він.

І додав, що китайці не мають проблем на внутрішньому ринку, навпаки, багато продуктів харчування йде на експорт.

Але Китай дивиться, що можна імпортувати більш якісного. Тому Україна, швидше за все, цільова держава. Наприклад, Грузія наразі щорічно нарощує вдвічі експорт вин, починається активний експорт мінеральних вод, фруктових соків. Україна потужна в інших напрямах, тому для вас Китай має бути дуже цікавим», — підсумував Давід Саганелідзе.