друкувати


Фінансова децентралізація надати ресурси селам — Гройсман

25 січня 2016, 13:13

Розпочата у 2015 році фінансова децентралізація дала можливість залучити до 40% нових ресурсів для розвитку місцевого самоврядування країни. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Сьогодні головне те, чого ми добилися, – насправді на місцях є кошти. З'являються ресурси, які дозволяють нам розвивати наші громади. Разом з тим кошти, залучені на місця в результаті фінансової децентралізації, мають бути інвестовані у створення робочих місць та побудови якісної освіти і системи охорони здоров'я, переконаний очільник Верховної Ради», — розповів Гройсман.

Разом з тим кошти, залучені на місця в результаті фінансової децентралізації, мають бути інвестовані у створення робочих місць та побудови якісної освіти і системи охорони здоров'я, переконаний очільник Верховної Ради», —розповів він.

ЗА його словами, дуже важливо, щоб відповідальність була не в тому, щоб взяти кошти і їх витратити, – потрібно інвестувати їх в якісну освіту, якісну охорону здоров'я, якісний громадський транспорт, екологію. І найголовніше – це розвиток місцевої регіональної економіки.

Гройсман зазначив, що бюджетна децентралізація заклала основу для самодостатності та добровільного об'єднання територіальних громад. На сьогоднішній день 159 громад, пройшли вибори і отримали нові можливості, новий бюджет.

Ми почали демонтаж централізованої системи, яка десятиріччями нашої незалежності зміцнювалася, відбираючи у кожної громади власні повноваження, ресурси і можливості", – наголосив голова парламенту 

AgroPolit.com