друкувати


В Україні очікується зростання ВВП у 2017-му близько 2%

1 грудня 2017, 19:12

Кабінет Міністрів України очікує зростання внутрішнього валового продукту України в 2017 році близько 2%. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході засідання уряду.

Нагадаємо, що аграрний сектор приносить країні понад 40% валютної виручки.

За словами Гройсмана, очікується зростання внутрішнього валового продукту близько 2%. Водночас він допускає зростання ВВП у 2018 році більше 3% у разі, якщо дії уряду будуть більш ефективними.

«Зростання на 3% в наступному році дає нам можливість виробити більше продукції. Також підкреслюю, що ми можемо пришвидшити економічне зростання. Для цього потрібне прийняття додаткових рішень. Цього року була осінь реформ, але важливо якісно підготуватися до весни реформ», — наголосив прем’єр-міністр.

Відзначимо, в Кабінеті Міністрів України прогнозують щорічне зростання економіки України.

Окрім того, Гройсман зазначив, що пріоритетними в Бюджеті-2018 залишаються питання модернізації озброєння, розбудови українських доріг, енергоефективності та аграрного сектору.

На підтримку агросектору хочу звернути особливу увагу. Він є локомотивом національної економіки. Ми маємо сьогодні лідируючі позиції на світових ринках, але  мусимо відійти від сировинного типу економіки і перейти до створення національного продукту з доданою вартістю, який буде конкурентним», — підсумував Володимир Гройсман.