друкувати


Сільради Кіровоградщини отримуватимуть понад 1 млн грн завдяки земельним торгам

3 грудня 2017, 10:38

Упродовж  листопада 2017 року на земельних торгах, проведених у Головному управлінні Держгеокадастру в Кіровоградській області, аграрії придбали права оренди на чотири земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Земельні ділянки розташовані на території Олександрійського, Долинського та Гайворонського районів Кіровоградської області, загальна їх площа становить 263,6 га. Використовуватися вони будуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки  площею майже 15,8 га в адміністративних межах Покровської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області, де стартова ціна піднялася до 93,21% від нормативної грошової оцінки та становить 55,05 тис. грн, та земельні ділянки площею 102,55 га в адмінмежах Першотравневої сільської ради Долинського району Кіровоградської області, де стартова ціна піднялася до 20,4% від нормативної грошової оцінки та становить 703,48 тис. грн.

Завдяки земельним торгам, проведеним у листопаді 2017 року, до бюджетів сільських рад Кіровоградщини щорічно надходитиме майже 1,03 млн грн орендної плати.