друкувати


В ЄС наголосили на важливості прийняття в Україні закону про приватизацію

3 грудня 2017, 08:23

Земельна реформа в Україні має бути проведена таким чином, щоб кращі землі не опинилися у власності іноземних та вітчизняних олігархів, але мораторій на продаж землі треба скасовувати. Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі у рамках Всеукраїнського форуму «Громадська асамблея: SMART реформи».

Нагадаємо, що у ВР запропонували продовжити мораторій на продаж сільгоспземель.

За словами Мінгареллі,  земельна реформа є одним із п'яти пріоритетів уряду, визначених на початку року, в якій ще не було досягнуто прогресу.

«Ми знаємо, що це важка сфера. Не потрібно починати процес, якщо в результаті кращі землі опиняться у власності якихось іноземних та інших олігархів. Це все має бути дуже делікатно вирішено», — наголосив голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

І додав, що розуміє, чому українська влада не поспішає із земельною реформою. Проте, на його думку, потрібно негайно вживати заходів, щоб мораторій було знято. Також важливо ухвалити у другому читанні закон про приватизацію вже протягом найближчих тижнів.

У вас найкраща сільськогосподарська земля в Європі. Якщо Україна зможе провести цю реформу, тоді відкриється чудовий потенціал для створення добробуту і реформ у сільськогосподарському секторі», — підсумував Хьюг Мінгареллі.