друкувати


У понеділок фракції зберуться по Гройсману, голосування — у четвер — Луценко

28 березня 2016, 12:45

Сьогодні о 17 годині засідатимуть практично всі фракції парламенту, які будуть вирішувати питання щодо майбутнього уряду. Про  це повідомляє «Українська правда». Голосування, швидше за все, відбудеться у четвер.

Про це у кулуарах Верховної Ради повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко. Він висловив переконання, що фракція БПП підтримує кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем’єра.

"Наша фракція, яка делегувала мене на переговори з правом внесення кандидатури на посаду прем'єр-міністра, сьогодні прийме своє офіційне рішення про висування Володимира Гройсмана. Я думаю, знаючи настрої депутатів, що воно буде позитивним", - зазначив Луценко.

За його словами, інші фракції також мають підтримати кандидатуру Гройсмана."Таке саме рішення мають прийняти і інші фракції. БПП і надалі підтримує діючу коаліційну угоду і вважає, що їй немає альтернативи, і закликає фракції, які вийшли з цієї угоди, до неї повернутися, щоб повернути працездатність парламенту", — сказав він.

За його словами, вже на цьому тижні відразу після форматування більшості коаліція має прийняти рішення про заміну прем'єр-міністра.

"В середу можуть відбутися консультації, в четвер може відбутися голосування по новому уряду", — сказав Луценко.