друкувати


ВР запропонували продовжити мораторій на продаж сільгоспземель

1 грудня 2017, 12:54

Народні депутати України запропонували Верховній Раді продовжити мораторій на відчуження сільськогосподарських земель ще на 1 рік — до 1 січня 2019 року.

Відповідний законопроект № 7350 від 30.11.2017 «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земельзареєстровано в парламенті».

Нагадаємо, що 6 жовтня 2016 року Верховна Рада підтримала законопроект про продовження заборони на продаж сільгоспземлі до 1 січня 2018 року.

Ініціаторами цього законопроекту є 7 нардепів: Сергій Лабазюк, Валерій Давиденко та Іван Рибак, Микола Люшняк, Андрій Кіт, Олег Кулініч, Артем Вітко.

Метою прийняття Закону України «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель» є продовження на один рік строку дії мораторію на продаж чи іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення, що дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний обіг», — йдеться у пояснювальній записці.