друкувати


Мінагрополітики обговорили питання сертифікації рослин із профільними асоціаціями

1 грудня 2017, 12:08

За ініціативи профільних насіннєвих асоціацій у Мінагрополітики відбулася робоча нарада з обговорення системних питань у сфері охорони прав на сорти рослин. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Участь у зустрічі взяли перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, представники насіннєвих асоціацій, Мінагрополітики, підприємств, наукових установ, громадськість, фахові експерти.

У ході зустрічі обговорили системні питання сертифікації рослин, які були порушені представниками профільних асоціацій і потребували спільного пошуку оптимальних й зважених рішень. Зокрема, однією з тем розмови стало питання проведення кваліфікаційних експертиз ріпаку озимого. Було проінформовано, що наразі у Мінагрополітики завершується робота над Інструкцією польових дослідів під час експертизи, в якій буде чітко визначено умови, терміни та відповідальність усіх сторін за якість та чистоту проведення досліджень.

Також увагу було звернено на організацію та проведення ділянкового (ґрунтового) та лабораторного сортового контролю. А саме, на формування та передачу звітів по результатам ділянкового (ґрунтового) контролю, здійснення заходів щодо забезпечення проведення ділянкового контролю озимих культур на ‎2017—2018 рр.

Учасники зустрічі погодилися, що розв’язання системних питань сертифікації насіння можливе завдяки злагодженій взаємодії між усіма учасниками ринку та вирішили продовжувати активний і конструктивний діалог.