друкувати


Зареєстровано законопроект про виробництво рідкого біопалива в Україні

30 листопада 2017, 14:12

У Верховній Раді України зареєстровано розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект № 7348 від 29.11.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту». Про це йдеться на сайті ВР.

Ініціаторами законопроекту виступили 35 народних депутатів різних фракцій.

Основними положеннями законопроекту №7348 є встановлення обов’язкових квот для виробників та імпортерів моторного палива щодо вмісту біокомпонентів у загальному обсязі їхньої реалізації на митній території України та штрафних санкцій за їхнє недотримання.

Як пояснив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, прийняття проекту Закону України сприятиме: створенню гарантованого ринку виробництва та використання рідких біологічних видів палива в Україні; збільшенню інвестицій в цей сектор; будівництву нових заводів із виробництва біоетанолу та біодизелю; завантаженню спиртових заводів та виробничого потенціалу суміжних сфер, збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів; створенню додаткових робочих місць.