друкувати


Євросоюз продовжив реєстрацію гліфосату

29 листопада 2017, 10:23

Євросоюз продовжив реєстрацію гліфосату, а Єврокомісія повідомила, що її пропозицію поновити реєстрацію гліфосату підтримало 18 країн. Про це повідомляє Аgroreview.

Нагадаємо, що українські птахівники не використовують фіпроніл.

Єврокомісія продовжила ліцензії на використання гліфосату ще на 5 років.

Дебати щодо використання даного гербіциду в Європі тривали понад два роки. За продовження ліцензії на гліфосат, що є одним із найбільш поширених гербіцидів у світі, висловилися 18 членів Євросоюзу.

У Європі не існує еквівалентної альтернативи цій діючій речовині, тому заборона могла мати негативні наслідки не лише для європейських фермерів, а й для українського сільського господарства, адже українські виробники широко використовують продукти гліфосату у своїй діяльності.

Європейські політики об’єктивно оцінили реалії ведення сільського господарства та прислухалися до побажань аграріїв з усього світу, зокрема і з України. Заборона гліфосату могла би поставити під загрозу чинні торгові угоди України, що стало б ударом по аграрному сектору України», — коментує Ольга Кухар, координатор комітету з агрохімії Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».