друкувати


Розпочато виробництво органічної соняшникової олії в Україні

28 листопада 2017, 16:38

В смт Диканька, що на Полтавщині, відкрито сучасний високотехнологічний комплекс з виробництва соняшникової та соєвої органічних олій ТОВ «Укролія» – «Укролія Органік». Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Підприємство сертифіковане за стандартом органічних продуктів Європейського Союзу № 17-0773-01. Сертифікацію проводило ТОВ «Органік Стандарт» – українська компанія, акредитована міжнародною організацією IOAS.

«Укролія Органік», яке спеціалізуватиметься виключно на переробці органічної сировини, планує щорічно переробляти 18 тис. тонн соняшнику та 50 тис. тонн соєвих бобів, з яких виробляти по 7 тис. тонн соняшникової та соєвої органічних олій. Завод оснащений сучасним обладнанням українського виробництва, ступінь автоматизації є максимальним, а сам процес виробництва – безвідходний.

Уже в грудні поточного року органічна продукція новоствореного підприємства надійде у продаж. А у лютому 2018 року на міжнародній виставці органічних продуктів харчування «BIOFACH 2018», що проходитиме в Нюрнберзі (Німеччина), продукція «Укролія Органік» буде представлена в складі експонентів національного стенду України.

У запуску виробництва взяли участь представники українських агропідприємств – виробників органічної продукції («Садеко Органік», «Росток», «Арніка»), європейських компаній – імпортерів української соняшникової олії, Мінагрополітики, органів місцевого самоврядування.