друкувати


На Хмельниччині здійснили 377 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

28 листопада 2017, 18:11

З початку 2017 року державними інспекторами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області здійснено 377 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, перевірено 3002 рішення (розпорядження) органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Про це повідомляє Кабінет міністрів України.

За результатами проведених перевірок у Хмельницькій області виявлено 248 порушень вимог земельного законодавства. З метою вжиття заходів інспекторського впливу для усунення виявлених порушень, державними інспекторами складено 170 протоколів про адміністративні правопорушення. Порушникам вручено 176 приписів про усунення порушень, винесено 96 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 24 480 грн. Нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу на загальну суму 3 656 732 грн.

Фахівцями Держгеокадастру Хмельниччини проводиться робота з  відшкодування шкоди, завданої державі порушниками земельного законодавства, у результаті якої порушниками сплачено в добровільному порядку 1 443 039 грн.

85 матеріалів перевірок з розрахунками шкоди направлено до правоохоронних органів Хмельницької області для вжиття заходів прокурорського реагування щодо усунення виявлених порушень та стягнення в судовому порядку завданої внаслідок порушень земельного законодавства шкоди.

Крім того, державними інспекторами Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області розглянуто 359 звернень громадян та юридичних осіб і 195 звернень органів прокуратури та інших правоохоронних органів.