друкувати


Арабські країни готові вигідно купувати охолоджену яловичину

28 листопада 2017, 10:21

Сьогодні арабський ринок зацікавлений в українській яловичині, яка отримується в результаті халяльного забою. Про це повідомив міжнародний експерт з птахівництва та ВРХ та національний консультант ФАО Євген Шатохін, повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія перевірить українських виробників яловичини.

За словами Шатохіна, ринок диктує свої правила, тож сьогодні мало просто виростити якісну яловичину. Найскладнішим завданням стало продати кожну частину яловичої туші із максимальним прибутком.

«Стара примітивна модель трейдингу напівтушами або чвертями не вирішить це завдання. Ніхто у світі не торгує напівтушами, адже цей ринок не несе маржинальності. Він обмежений російським ринком та кількома іншими ринками СНД, де якість вторинна, а ціна первинна», — зазначив експерт.

Він додав, що максимальна маржинальність досягається шляхом маркетингу на цільові ринки окремих відрубів, отриманих у результаті специфічних карт розробки туш.

І це не єдиний рецепт на шляху до успіху. Найбільші ціни дають країни арабського світу, бажано, за охолоджений продукт. А це, у свою чергу, передбачає халяльний забій, виключну гігієну виробництва та сучасний потужний «холодний ланцюг», якісні пакувальні матеріали, які забезпечать термін придатності охолодженого м'яса понад 90 днів і професійний потужний маркетинг», — підсумував Євген Шатохін.