друкувати


Тваринництво в 2016 році втратить свою привабливість — експерт

27 березня 2016, 15:40

Аграрії поступово відмовлятимуться від тваринництва. Про це повідомив заступник голови, член президії, голова Чернігівської обласної організації Аграрної партії України (АПУ) Сергій Гайдай.

«Зараз ми продовжуємо накопичувати насіння сільгоспкультур, засоби захисту рослин, мінеральні добрива, пально-мастильні матеріали, ремонтуємо техніку ( в області — Авт.). Однак ситуація не проста, особливо із забезпеченням фінансів. Податкові зміни вимили у аграрних виробників значну частину обігових коштів. В області кредити аграрним виробникам надають 6 банків, але ставки дуже високі — 24-28%. І далеко не всім це по кишені», — розповідає він.

На думку Сергія Гайдая, виробники відмовляються від неприбуткових напрямків, щоб виживати. Передусім це стосується тваринництва, адже високими темпами іде вирізання великої рогатої худоби.

Наслідки цього країна відчує зовсім скоро. Ми ж не можемо бути сировинним придатком, просто вирощувати зерно і відправляти його на експорт. Так, сьогодні ми ще засіємось, але ж ви знаєте, що сировина дає найнижчу додану вартість, і майбутнього в галузі немає, якщо рухатись і далі в такому напрямку», — говорить експерт.