друкувати


Три депутати причетні до рейдерського захоплення свинокомплесу KSG Agro

24 листопада 2017, 20:03

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції України з проханням зупинити рейдерське захоплення об'єкту іноземних інвестицій — свинокомплексу KSG Agro. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Дніпрі голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами за рейдерським захопленням стоять народні депутати Олександр Вілкул, Вадим Нестеренко та Дмитро Шпенов, які продовжують практикувати ті ж методи, якими віджимався бізнес за часів екс-президента Віктора Януковича. У хід іде фальсифікація документів, силове захоплення, тиск на судову систему, інформаційні вкидання. Сумлінних власників намагаються дискредитувати в очах інвесторів та громадськості.

Увечері 22 листопада в с. Нива Трудова (Апостолівський район Дніпропетровської області) відбулася спроба рейдерського захоплення тваринницького комплексу, котрий у власності ТОВ «Рантьє» (входить до групи KSG Аgro).

Приблизно 60 екіпірованих бойовиків, серед яких були представники харківського охоронного агентства та люди, що представилися громадськими активістами, заблокували входи та виходи на територію підприємства. Крім того, погрожуючи співробітникам комплексу вогнепальною зброєю, рейдери захопили офісну будівлю та інші об'єкти на території комплексу.

Завдяки оперативним діям Апостолівського райвідділу міліції та власної служби безпеки компанії, рейдерську атаку було зупинено і до 4 години 23 листопада територію комплексу звільнили від бойовиків.

Нагадаємо, що рейдерське захоплення почалося з підробленого підпису власника тваринницького підприємства Сергія Касьянова під фальшивою довіреністю, на підставі якої шахраї спробували змінити менеджмент підприємства. Людина, що протягом одного тижня була незаконно призначеним директором ТОВ «Рантьє», представник Вадима Нестеренко Оксана Лобко сфабрикувала передачу в заставу всього поголів'я. Цей фіктивний договір рейдери використовували як підставу для захоплення. Хоча ТОВ «Рантьє» ніколи не мало господарських відносин ані з заставоутримувачем, ані з боржником.

Довідково:KSG Agro — один із провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включено в лістинг Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю KSG Agro є обробка землі, тваринництво, виробництво сільськогосподарських культур.