друкувати


Держава має зробити обмежене право користування землею — точка зору

27 листопада 2017, 07:19

Щоб агрохолдинги не розросталися до величезних масштабів, державі варто зробити обмеження на право користування землею. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики України з питань фермерства Віктор Шеремета в ексклюзивному інтерв’ю «Сьогодні у нас є багато супротивників, які не хочуть, щоб кошти дісталися неімущим» AgroPolit.com.

Нагадаємо, що агрохолдинги — це МММ, і з ними «в одні ворота» грає прем’єр Гройсман.

За словами заступника міністра, в Україні можуть працювати як великі холдинги, так і малі підприємства, але держава повинна створити комфортні умови для обох категорій.

На його думку, одне з головних завдань агрохолдингів — наростити земельний банк і показати інвесторам за кордоном прогрес, щоб отримати інвестиції. Про валютну виручку також йдеться, але якби вона була головнішою, то оброблялися б усі землі, які є у холдингів, а не лише певні частини.

Агрохолдинги вже нікуди не діти. Вони мають право на життя. Та державі варто зробити обмеження на право користування землею. На моє переконання, найбільш раціонально, коли господарство розташоване в межах однієї сільради», — вважає Шеремета.