друкувати


За використання пальмової олії будуть штрафувати

25 листопада 2017, 07:13

За виробництво, реалізацію, зокрема, й молочних продуктів зі вмістом пальмової олії пропонується ввести адміністративну відповідальність і штрафувати підприємців та бізнесменів, які виявляться порушниками. Про це йдеться у законопроекті №3871 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів».

Нагадаємо, що депутати хочуть заборонити використання пальмової олії в Україні.

Ініціаторами законопроекту виступають: Олег Ляшко, Віктор Галасюк, Віктор Вовк та Ігор Мосійчук. Наразі законопроект очікує розгляду.

Автори законопроекту зазначають, що властивості пальмової олії та її жирних кислот підвищувати рівень холестерину в крові та провокувати розвиток атеросклерозу, тромбозу судин, захворювань серця, ожиріння роблять пальмову олію шкідливим продуктом  у харчуванні людини.

Але, попри це, вона широко застосовується в Україні у виробництві харчових продуктів, зокрема молочної продукції та кондитерських виробів як замінник дороговартісного масла, що у свою чергу зумовлює здешевлення виробництва», — йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином законопроектом пропонують встановити штрафи  для власників підприємств-порушників у розмірі від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1700 гривень).

За повторні порушення, вчинені протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, пропонується накладати штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700—3400 гривень).