друкувати


ГПУ підозрює причетності Трубарова до незаконної приватизації частини будівлі МінАПК

23 листопада 2017, 18:19

Генеральна прокуратура підозрює в. о. глави Фонду державного майна Віталія Трубарова в причетності до незаконної приватизації частини будівлі Міністерства аграрної політики і продовольства, розташованого в центрі Києва на Хрещатику. Про це повідомив в Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

За його інформацією, ГПУ розслідує справу про приватизацію частини будівлі МінАПК в січні 2013 року. Трубаров тоді очолював столичне відділення ФДМУ. Будівля Міністерства аграрної політики розташована в Києві на Хрещатику.

«Історія типова для тих часів відвертого дерибану. міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в будівлі міністерства на Хрещатику. Звичайно - даром. Отже, вони діють через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення. Звичайно, ремонтні роботи були тільки на папері. І потрібні були ці папери для підписання незаконної угоди про купівлю - продаж державного приміщення приватному ТОВ», — пише Луценко.

За його словами, вчора був допитаний тодішній керівник столичного відділення ФДМ Трубаров, який зараз є керівником Фонду Держмайна України. 

Саме він не провів передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір. Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи і готової підозри в НАБУ. 
Що і зроблено. Оперативності і удачі колегам», — додав глава ГПУ.