друкувати


В Україні офіційно запрацював перший банк без відділень

22 листопада 2017, 16:28

Екс-топ-менеджери «ПриватБанку» Дмитро Дубілет, Олег Гороховський і Михайло Рогальський запустили перший мобільний банк без відділень — Monobank. Про це на своїй сторінці у Facebook написав співзасновник проекту Дмитро Дубілет.

За його словами, картку банку можна отримати за допомогою мобільного. Для цього потрібно просто сфотографувати паспорт і ІПН через додаток, який уже доступний для iPhone і Android. Після цього користувач може вибрати зручний час, коли співробітник доставить картку, або забрати картку самостійно з точок видачі.

Дубілет також зазначив, що кредитні ліміти у Monobank до 100 тисяч гривень, а ставка на кредит нижча, ніж у інших банків країни. Ліміти збільшуються від наявності зазначеної про себе інформації.

«У нас немає відділень, тому ми можемо собі це дозволити», — написав екс-топ-менеджер.

І додав, що всі платежі, перекази і поповнення телефону проводяться без комісій.

Кожного місяця можна вибрати 2 категорії, за якими можна отримувати кешбеки до 20% від суми покупки. У цьому місяці, наприклад, у нас були супермаркети і продукти (2%), кафе й ресторани (3%), аптеки/косметика (5%), кіно (20%) та інші. Важливо, що це — повноцінні кешбеки, а не бонуси, які незрозуміло, де витрачати», — пояснив Дубілет.

Monobank — це перший проект Fintech Band, який запустили Дмитро Дубілет, Олег Гороховський і Михайло Рогальський після того, як пішли з «ПриватБанку». Емітентом карт Monobank є Universal Bank. Пізніше проект має запуститися з iBox Bank.