друкувати


Держгеокадастр відкрив першу територіальну громаду в Обухові — офіційно

25 березня 2016, 16:32

Перша в Україні територіальна громада — міська рада міста Обухів — отримала доступ до Державного земельного кадастру. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Жителі райцентру можуть перевірити інформацію про свою земельну ділянку або ж отримати витяг з її державним кадастровим номером. Раніше це було прерогативою землевпорядної служби. Послуги надаються у місцевому ЦНАПі. Просторе приміщення в центрі міста виділила міська влада. Бюджет склав 480 тис. грн.

Новий функціонал презентували  голова Держгеокадастру Максим Мартинюк, перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе та міський голова Обухова Олександр Левченко.

«Підключення органів місцевого самоврядування до ДЗК покликане демонополізувати доступ до земельного кадастру. Громади, які скористаються можливістю підключення, зможуть отримати повну інформацію про землі їхнього міста чи району. А у жителів Обухова з’явився ще один варіант отримання адміністративних послуг, що базуються на земельному кадастрі», — сказав під час відкриття Максим Мартинюк.

Він повідомив, що кінця 2016 року більша частина громадян України зможе користуватись такими послугами, запевнив посадовець.

У середньому на оформлення витягу потрібно 30 хв, розповіла адміністраторка офісу. Від замовника потрібен паспорт та його ксерокопія, податковий номер, державний акт на земельну ділянку та квитанція про оплату послуг. Їх оплачують тут же, в електронному терміналі. За послугу беруть 64 грн. Поки що доступ до кадастру матимуть лише жителі міста.

Сергій Громовий