друкувати


«Артемсіль» оскаржує в суді стягнення 70,5 млн грн штрафу й арешт рахунків

20 листопада 2017, 13:37

Для того, щоб не допустити стягнення з ДП «Артемсіль» штрафних санкцій у розмірі 70,5 млн грн, адміністрацією підприємства ведеться активна робота, спрямована на скасування дії відповідної постанови про відкриття виконавчого провадження. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що 2 листопада були арештовані рахунки ДП «Артемсіль». Як стало відомо, це сталося в результаті відкриття виконавчого провадження на стягнення з ДП «Артемсіль» штрафних санкцій в результаті порушення умов договору з КПВІ «Пам'ять» в період 2014-2015 років. Але, попри арешт, наше підприємство виконує заявки споживачів, відвантажує продукцію у штатному режимі, а також у повному обсязі виконує соціальні зобов’язання перед робітниками.

«Так, 10 листопада 2017 року держпідприємством «Артемсіль» подано адміністративний позов до Донецького окружного адміністративного суду про визнання дій виконавчої служби неправомірними, а також для того, щоб зобов’язати державного виконавця скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження та зняти арешт з майна підприємства. Первинна профспілкова організація ДП «Артемсіль» прийняла рішення виступити як третя особа на стороні підприємства. Перше засідання у цій справі призначене на 21 листопада», — йдеться у повідомленні.

Крім того, адміністрація ДП «Артемсіль» направила заяву до  відділу примусового виконання рішень Департаменту державної служби Міністерства юстиції України про відтермінування проведення виконавчих дій виконавчого провадження щодо стягнення штрафів.